marți

Ne mentinem tineri, energici si sanatosi ?

Consecintele stilului de viata modern sunt ingrijoratoare: scaderea imunitatii, obezitatea, imbatranirea prematura. Un organism slabit nu se poate apara de boala. Pentru vindecare, are nevoie de un aport energetic suplimentar care poate fi gasit in alimentele crude, neprelucrate termic sau chimic, energie care se pierde inutil prin procesul de fierbere (sau prajire) care a devenit o obisnuinta pentru majoritatea oamenilor.

Pare incredibil, dar este adevarat: cu cat alimentatia este mai sofisticata, mai industrializata, cu atat este mai nociva si mai toxica.

Cu mii de ani in urma Hipocrate atragea atentia ca alimentatia naturala, fara tratament termic, asigura acel “aliment-medicament” necesar in cazurile de vindecare sau in medicina preventiva.

Avantajele unui stil de alimentatie natural sunt nenumarate: sanatate, energie, echilibru fizic si psihic, tinerete, vitalitate, imunitate.

Prin fierbere se distrug majoritatea vitaminelor, enzimele si o parte din sarurile minerale. Deci ceea ce ramane este foarte putin hranitor.

Este preferabil sa inlocuim mai ales vara, supa sau ciorbita cu o salata de cruditati consumata ca aperitiv inainte de masa. In acest mod oferim corpului nostru vitamine, enzime, minerale si asiguram “patul de fibre” necesar pentru o buna digestie.
Pentru a beneficia de o nutritie echilibrata si a te proteja de boli este bine sa consumi: cereale integrale si fructe la micul dejun, sucuri naturale sau fructe ca gustare intre mese, salate de cruditati, peste, carne slaba, apa plata, ceai verde si alte ceaiuri din plante, miere, nuci (neprajite), ulei de masline virgin, suplimenti nutritivi pe baza de plante (cure periodice).
Elimina din alimentatia ta sau consuma doar ocazional: carne de porc, mezeluri, margarina, zahar alb, ulei rafinat, dulciuri, alcool, cafea, prajeli, paine alba, mancare tip fast-food.
Nu uita sa bei 2 litri de apa pe zi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu